تدوین استراتژی در بخش نگهداری و تعمیرات

تدوین استراتژی در بخش نگهداری و تعمیرات

business-management1

اخیراً خیلی از شرکت‌ها خواسته یا ناخواسته به سمت تدوین سند استراتژی حرکت کرده اند، خواسته از این جهت که مدیران آگاه و مشاوران خبره‌ای در سازمانشان دارند و ناخواسته از این جهت که چون از قافله شرکت های دارای استراتژی عقب نمانند، به دنبال برنامه‌ریزی استراتژیک هستند. تاکید این پست روی تدوین سند استراتژی است چرا که در مرحله اجرای استراتژی و ارزیابی و پایش آن شرکت های موفق خیلی کم هستند و کار مشکلی است. واحدهای نگهداری و تعمیرات به لحاظ جایگاه مهمی که در سازمانها و شرکت‌ها دارند در فرایند تدوین سند استراتژی درگیر خواهند بود. نکات زیر را در این مورد مد نظر داشته باشید:

1-     خیلی از شرکت‌های مشاور تدوین سند استراتژی متاسفانه کفایت لازم را نداشته و هنوز تنها از استراتژی، مدل دیوید را فهممیده اند که آن را نیز ناقص و عجولانه در سازمان پیاده می‌کنند. اگر نفوذی در سازمانتان دارید در فرایند انتخاب مشاور دخیل شده و مشاور زبده و البته با تجربه ای را انتخاب کنید.

2-     آنچه که واضح و مبرهن است، این است که مدیران ارشد باید در جلسات تدوین حضور فعال داشته باشند. در بخش نت، مدیر نگهداری و تعمیرات و روسای بخش‌ها باید حضور داشته باشند. اگر مدیر و روسای نت در جلسه به هر دلیل موجه و غیر موجهی حضور نداشتند، حتماً جلسه را لغو کنید.

3-     داشتن استراتژی و اجرای آن، واحدهای نگهداری و تعمیرات را دستخوش تلاتم و تکاپو خواهد کرد. روح مدیریت استراتژی همین است، همیشه باید چالش ایجاد کند، اهداف را مشخص و مجموعه را متناسب با شاخص هایی بسنجد. مجموعه‌های نت نیز باید تمام تلاش و فعالیت‌ها را در راستای همین اهداف استراتژیک و سیاست‌های خروجی سند استرتژیک تنظیم کنند. قاعدتاً این مساله تغییر و تحول بزرگی را در زیر مجموعه های نت ایجاد می‌کند چراکه قرار است پایش شوند و این به مذاق آنها خوش نیست.

4-     در تعیین اهداف و شاخص‌ها، تفکیکی بین شاخص‌های تجهیزی و سیستمی و استراتژیک قایل شوید. دقت کنید MTBF شاخص تجهیز است و برای تیم تحلیل خرابی می تواند مفید باشد، برای سنجش استراتژی‌ها و اهداف نت نیست.

5-     در این کار خیلی از روسا مثال‌هایی از اجرای ناموفق برنامه‌ریزی استراتژیک در جاهای دیگر می‌زنند و کل داستان را زیر سوال می‌برند و برخی نیز مصرانه می گویند ما نیاز به سند نداریم!! آنچه مسلم است این است که داشتن بیانیه ماموریت، جشم انداز و برنامه استراتژیک از الزامات سازمان شماست. شما باید بدانید درچه وضعیتی هستید، به کجا می‌خواهید برسید و حرکت خود را نیز باید کنترل کنید. منتها در اجرای استراتژی عارضه‌هایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. مهمترین عارضه، درگیر نکردن مدیران و روسا در بخش تدوین سند است.

شما می توانید با ذکر نام منبع (سایت دانشنامه نت) و لینک سایت (www.mpedia.ir) این مطلب را باز نشر دهید.

0 پاسخ

ارسال یک پاسخ

می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *